De prefab "demontabele Metal Stud" wand EUROCLOISON-MSD

 

Dit wandsysteem verzoent de voor- en de nadelen van de Metal Stud wand.

Er wordt vertrokken van een metalen skelet (de Metal Stud), voor demonteerbare wanden wat steviger opgebouwd dan voor de vaste wanden, waaraan langs beide zijden de bekledingspanelen worden bevestigd. In tegenstelling met de vaste wanden zijn in dit systeem de bekledingspanelen in gipskarton of in houtspaanplaat reeds in de fabriek afgewerkt (bekleed met kunststof, geschilderd, gelakt of in melamine uitvoering).

De opbouw op de werf verloopt als volgt: Na het afschrijven van de wanden wordt het skelet geplaatst en vervolgens de beplating van één zijde van de wanden. Deze platen worden tegen de structuur bevestigd bij middel van dekstrips in gelakt staal of aluminium. Het geheel is demonteerbaar uitgevoerd.

Nadat de technieken (electro, data, loodgieterij en verwarming) hun werken  hebben beëindigd wordt de tweede zijde van de wand dichtgemaakt waarna de ultieme afwerking van de wand nog een kwestie is van uren. Deuren en glaskaders zijn in de fabriek klaargemaakt en de montage gebeurt in een minimum van tijd.

Tussen de beide bekledingspanelen (ook schalen genoemd) wordt gewoonlijk een isolerende mat in minerale wol aangebracht.